Program

Hva skjer på Teateret…?

Back to All Events

Farvel til Eddy Belleguele

  • Teateret 2 Kongens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4610 Norway (map)

Kuratorteamet theisen/pettersen vil gjeste Teateret i Kristiansand i 2018/19, og første gjestespill er forestillingen Farvel til Eddy Bellegueule - i regi av Kjersti Horn. 
Ambisjonen med gjestespillserien er å skape et større felles referansegrunnlag for scenekunst i Kristiansand, samt å skape større felles fagfora og møtepunkter mellom scenekunst og resten av kunstfeltet i byen. 

Farvel til Eddy Bellegueule av Kjersti Horn, Emil Johnsen, Erik Hedin, Tobias Leira og Emnet Kebreab gjester Teateret 12.juni 2018. 

Om forestillingen: Den franske forfatteren Edouard Louis har tatt Europa med storm og vakt stor oppmerksomhet med den selvbiografiske debutromanen Farvel til Eddy Bellegueule. Louis skriver ikke om en superhelt, et geni som vil reise vekk fra alt som er kjent. Han skriver om en ung gutt som er villig til å utslette seg selv, sin kropp og sin identitet, bare for å få lov til å spille fotball med de andre guttene. For ikke å være annerledes. For at faren hans ikke skal se på ham med hat og forakt i blikket. For at hans egen mor ikke skal skamme seg så mye over «jente-gutten» sin at hun ikke orker å være nær han lenger. Han ville ikke være bedre enn noen andre. Han måtte. 

Utenforskap�
I forestillingen står Emil Johnsen alene på scenen og forteller historia om Eddy, gutten som forsøker å passe inn i det hardbarka miljøet i en fransk småby. Han gjør opprør mot foreldrene og mot samfunnet, som er gjennomsyret av vold, rasisme og fattigdom. Han opplever forakt og mobbing fra sine egne, og makter aldri å passe inn. I voksen alder gjør han et drastisk valg ved å skape seg selv på ny og bli Édouard Bellegueule.� Farvel til Eddy Bellegueule er blitt en annerledes klassereise, og tar for seg tema som seksualitet, fattigdom, rasisme, kjønn og eksklusjon. Den kunne ha vært historien til mange andre unge som opplever å ikke passe inn. �Forestillingen ble først iscenesatt på utestedet Jaeger i Oslo, og er et gjestespill laget av Kjersti Horn, Emil Johnsen, Erik Hedin, Tobias Leira og Emnet Kebreab. 

theisen/pettersen består av danser, koreograf og kurator Irene Vesterhus Theisen og teaterviter, kritiker, redaktør og kurator Anette Therese Pettersen. Theisens utgangspunkt som danser er kroppen, mens Pettersen arbeider med scenografi som fordypning. Både Theisen og Pettersen er opptatt av det taktile, materialitet og forhold mellom rom/utøvere/publikum, og theisen/pettersen bruker egne kunstnerskap til å bygge en scenekunstdiskurs hvor det faglige og kunstneriske forenes. Ambisjonen er å finne forestillinger med høyt nivå, som kan utfordre – og som samtidig er tilgjengelig for et publikum som ikke er like vant til de eksperimenterende performative uttrykkene som de muligens er til andre uttrykk.

Gjestespillet er støttet av:
Norsk kulturråd
Kristiansand Kommune
Fond for utøvende kunstnere

Earlier Event: June 10
StorySLAM Kristiansand
Later Event: June 16
NEI - Gjestespill fra Berlin