Program

Hva skjer på Teateret…?

Back to All Events

Feminisme anno 2017

  • Teateret 3 Kongens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4610 Norway (map)

Hva er likestilling og feminisme anno 2017? 

Vaya Con Vulva inviterer til foredrag og samtale på selveste 8. mars, for å feire dagen og se på utfordringene og endringene i dagens likestillingskamp. Vi disker opp med fyrstekake, øl og kaffe i god Vaya-stil, tenner på telysene på Teateret og ønsker deg velkommen til en kveld i solidaritetens tegn.

Dørene åpner kl. 18:00
Programstart kl. 19:00
Ingen aldersgrense - her er alle velkommen.
Gratis inngang.

Hva er likestilling og feminisme anno 2017? 
Vi har tatt temperaturen på feminismen i Norge i dag. Vi har fulgt nøye med i forskjellige likestillingsforum, forelesninger, i debatter og i tidsskrifter. Noen vil kanskje si det foregår et generasjonsskifte, det er den "andrebølgen" feminister, nittitallets "tredjebølge" feminister, og nå hevdes det vi står i den fjerdebølgen. I disse ulike bølgene har fanesakene variert ettersom hvordan samfunnet har sett ut. 
Det er naturlig at faner og fokus endrer seg i takt med samfunnet, og nå er spørsmålet - hvem skal feminismen og likestillingskampen inkludere? Handler det bare om kvinner? Hva transpersoner, LBHTI og menn?

Vi opplever at i 8.mars-sammenheng og i feminismen, så er det grupper som eksluderes - men skal ikke feminisme jevne ut forskjellene og kjempe for solidaritet og likestilling mellom alle kjønn?

I samarbeid med LUNAR har vi satt sammen et program du bare kan glede deg til. Vi setter fokus på interseksjonalitet, og har booket kremen av kremen. Her håper vi foredragsholderne får gode spørsmål og at samtalene sitter løst. 

Program:

Vaya Con Vulva
Hva er interseksjonalitet? Mirjam og Kaisa prater om sine erfaringer som hun og hen på Sørlandet - Likestilling. Toleranse. Skam. Psykiske helse og politikk.
www.storm-varsel.no

Tordis Landvik - UiA
Kvinner over en lav sko- om kvinnelige pionerer i Vefsn. Foredrag om språkmakt og teori, med fokus på kvinner som er glemt i kunsten.

Mary Ann Skretteberg Andersen - Phoenix D'vine
Burlesquetradisjon og kroppspositivisme.

Tale Haukbjørk Østrådal - Leder for Piratpartiet
Foredag om språkets makt og holdningsendrene språk

Sumaya Jirde Ali - Prosjektkordinator for kvinnenettverket Noor og samfunnsdebattant
Foredrag om perspektiver på hvit feminisme og hvordan man kan skape en felles debatt som er fruktbar for alle parter, hvor vi unngår å snakke om hverandre men MED hverandre.

Manal Azimeh - fra LUNARs kvinnegruppe i Kristiansand
Likestilling fra perspektivet til en Syrisk kvinne.

Panelsamtale med foredragsholderne, hvordan kan vi forene framfor å ekskludere? 

(Programmet oppdateres)

Spørsmål, tanker eller hypp på mer info? Send en mail til vayaconvulvapodcast@gmail.com

www.storm-varsel.no
www.shemusic.no
www.lunargrupper.no

Arrangeres i samarbeid med LUNAR
Arrangementet støttes av Cultiva Ekspress, ABUP, Agder Teater.