Program

Hva skjer på Teateret…?

Back to All Events

"Det grønne skiftet"

  • Teateret 2 Kongens gate Kristiansand, Vest-Agder, 4610 Norway (map)

Vi har ikke alltid vært så opptatt av klima som vi er nå for tiden. Mens det på 1970-tallet stort sett bare var miljøorganisasjonene som kjempet for å beskytte naturen, er klima- og miljøutfordringene i dag sentrale innenfor nær sagt alle politikkområder. «Det grønne skiftet» var årets nyord i fjor og den største kritikken mot statsministerens nyttårstale er at den handlet for lite om klima.

Eilerts salong tar diskusjonen om de bakenforliggende ideologiske spørsmålene som vi som samfunn bør stille oss i overgangen til et grønnere samfunn. Alle ser ut til å være enige om at vi må omstille oss til et samfunn hvor vekst og utvikling skjer innenfor naturens tålegrenser. Men hvordan gjør vi det? Hvordan håndterer vi de mange motsetningene i «det grønne skiftet»? Er det mulig å fortsette den eventyrlige industrielle veksten vi har hatt i Norge og på Sørlandet, samtidig som vi tar vare på naturen? Må det mer radikale grep til?

Christoffer Ringnes Klyve fra «Framtiden i våre hender», styrer samtalen. Med seg i salongen har han Svein Hammer fra NTNU og forfatter av boken «Fra evig vekst til grønn politikk», Stig-Erik Jakobsen, professor ved Høgskolen i Bergen og Karen Landmark, forsker og prosjektleder i Eyde-klyngen. Før alle disse slipper til får vi også noen tanker med på veien, blant annet fra førsteamanuensis Mikaela Vasstrøm fra Universitetet i Agder.

Dørene og baren åpner klokken 18.00 og serveringen vil også holde åpent en stund etter arrangementet.

Facebook: 
https://www.facebook.com/events/1822186348026239/

Earlier Event: December 2
X-mas tease and twirl - Burlesque juleshow
Later Event: January 18
Studium Generale