Program

Hva skjer på Teateret…?

Back to All Events

Marte Wulff - slippfest og minikonsert


Slippfest med minikonsert og LP-lytting!

Fredag 23/9 slipper Marte Wulff endelig sitt selvtitulerte femtealbum digitalt, på cd og vinyl! Hun har i tillegg 10-års jubiileum som artist i år, så
det er med andre ord god grunn til å feire. Gamle og nye venner og kjente i hjembyen Kristiansand ønskes velkommen til slippfest med minikonsert og Lp-lytting i vestibylen på selveste Teateret! 

Vi starter kvelden kl.19:00 med litt enkel servering og et par låter live før vi skrur på platespilleren og lytter til verket mens vi drikker vår foretrukne drikk fra baren som er åpen og godt bemannet for anledningen. Dette fortsetter vi med utover kvelden når annen musikk etterhvert slippes til på anlegget og vi kan snakke, mimre, le eller grine til leggetid. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle med en viss interesse for Martes bedrifter eller tekst og musikk generelt, men det blir såklart anledning til å kjøpe med seg et eksemplar av albumet hjem, signert hvis ønskelig. Velkommen!

Om albumet:

"2016 markerer Marte Wulff sitt 10-års jubileum som artist, og med sitt selvtitulerte femtealbum signaliserer hun et vendepunkt i karrieren. Samtidig befester hun sin posisjon som en av Norges mest troverdige tekstforfattere og formidlere. 
Etter sin siste soloutgivelse, der hun gikk bort fra bandkonseptet for å utvide sin musikalske og kunstneriske horisont og spesialskrev all musikken til innspilling med fullt symfoniorkester, har hun på oppfølgeren rendyrket en særegen og direkte visepop som hun har nærmet seg på sine tidligere plater. Singlene «Herje Fritt», «Gå Mæ Vill» og «Si det Sånn» har allerede blitt godt mottatt. Nå slippes «Marte Wulff» på Propeller Recordings 23. September 2016. 

Om albumet forteller Marte at hun har gått tilbake til utgangspunktet, etter å ha samarbeidet med Kristiansands Symfoniorkester på sitt forrige album. 

- Jeg måtte spørre meg selv hva det er som ligger til grunn for at jeg så gjerne vil fortsette med å skape musikk. Jeg kom frem til at ved siden av min medfødte glede over selve musikken, handler det hovedsakelig om å bruke den som en arena for å formidle, berøre og dele. Jeg kjente meg nærmest nullstilt etter mitt forrige prosjekt, som var ganske ekstremt både tematisk og musikalsk - men samtidig var jeg vanvittig inspirert og motivert.

Med «Marte Wulff» har artisten og låtskriveren gått inn for å lage et klassisk popalbum av høy kunstnerisk kvalitet - tidløst, tilgjengelig og fengende, umiskjennelig Wulffsk i uttrykket, og med stor tekstlig substans. Tekster som tar tak i tunge temaer på en poetisk, direkte og leken måte står i sentrum. Ut fra tekstene og musikken lyser et tydelig ønske om å formidle og å treffe mennesker der de er i sine liv.

- Jeg synger på dialekt fordi jeg søker direkthet og ikke ønsker å skjule meg bak noe. Kunst skal få gjøre litt vondt av og til, det kan det etter min mening komme mye godt ut av. For meg handler musikk først og fremst om å nå inn. Da føles det mest naturlig å skrive og synge på norsk, som jo unektelig er det språket jeg behersker best, forteller Wulff. 

«Marte Wulff» er innspilt live i studioet Propeller Music Division i Oslo, med fullt band i tillegg til Wulff selv på vokal og tangenter. Wulff har produsent platen selv, i samarbeid med bandet, bestående av Gunnar Sæter på trommer (Thom Hell, Erlend Ropstad, Hanne Kolstø), Frank Hammersland på bass (Frank Hammersland, Pogo Pops, Popium), Fay Wildhagen (Fay Wildhagen, Frøken Fryd) på gitar og Einar Stenseng (Einar Stenseng, Oslo Ess) på gitar/orgel og diverse. Andre involverte musikere er størrelser som Sjur Miljeteig (trompet), Katrine Schiøtt (cello) Kristoffer Lo (Flugabone), Charlotte Qvale (kor), Jørn Raknes (pedal steel), og Adrian Waade (fele).

Marte Wulff er en artist, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Låtene hennes har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier og hatt høy rotasjon på radiokonaler som NRK P1. Wulff har utgitt fire plater på eget selskap; to på engelsk og to på norsk. Debuten «Jacket» (2006) ble Spellemanns-nominert. Hennes tredje plate, «Handler i selvforsvar» ( 2010), var den første på norsk, og utkom mens hun hadde base i København, og den siste, «Utlengsel» (2014), ble til i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester."

Gratis inngang!